Toskánské kuře
Suroviny
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 800 g Kuřecí stehna
- 5 g Šafrán
- 400 g Rajčata
- 200 g Žampiony čerstvé
- 100 g Olivy zelené
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 80 ml Olej olivový
- 200 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1566 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 166.9 mg
- Draslík 1051.6 mg
- Vláknina 9300 mg
- Vitamín A 9300 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kusy, obalíme v mouce, oklepeme. V pánvi nebo pekáčku, který lze použít i do trouby a přiklopit, rozpálíme olivový olej a maso zprudka opečeme ze všech stran asi 7 minut. Maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, až je cibule měkká. Přidáme rozmixovaná rajčata, pokrájené houby, olivy, trochu šafránu. Všechno zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou a na mírném ohni povaříme asi 2 minuty. Vrátíme do omáčky kuřecí maso, přikryjeme, dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.