Veronská polévka
Suroviny
- 40 g Cibule
- 40 g Slanina vepřová
- 250 g Kosti hovězí řídké
- 150 g Fazole
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 145 g Hrášek
- 100 g Celer řapíkatý
- 5 g Sůl
- 100 g Těstoviny Penne
- 120 g Mrkev kořen
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 180 g Brambory
- 100 g Těstoviny Farfalle
- 800 ml Vývar drůbeží
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 69 g
- Sodík 1124 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 50.7 mg
- Draslík 546.9 mg
- Vláknina 9927.7 mg
- Vitamín A 9927.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmažíme pokrájený česnek, cibulku, slaninu a kosti a smažíme je 4-5 minut. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě těstovin a parmezánu a přivedeme je k varu. Na mírném plameni je pod pokličkou vaříme zhruba 90 minut.
-
2
Z hrnce vyjmeme kosti a odložíme je stranou.
-
3
Vsypeme do něj oba druhy těstovin a vaříme. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem spolu s křupavým chlebem.