Lilek v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 800 g Lilek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Strouhanka
  • 160 g Chléb toastový
  • 100 ml Omáčka rajčatová
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1868 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 675 mg
  • Vláknina 19750 mg
  • Vitamín A 19750 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jeden lilek vydlabeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky lilků a osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve. Do pánve k máslu přisypeme cibuli, dužinu z jednoho lilku a smažíme, přidáme česnek, sůl, pepř, zalijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhankou, chvilku podusíme a celý obsah pánve přendáme do pekáčku. Na povrch položíme osmažená kolečka lilků a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 10 minut.

  • 3

    Podáváme s topinkami.

Komentáře k receptu