Lilek v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1868 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 675 mg
- Vláknina 19750 mg
- Vitamín A 19750 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jeden lilek vydlabeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky lilků a osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve. Do pánve k máslu přisypeme cibuli, dužinu z jednoho lilku a smažíme, přidáme česnek, sůl, pepř, zalijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhankou, chvilku podusíme a celý obsah pánve přendáme do pekáčku. Na povrch položíme osmažená kolečka lilků a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 10 minut.
-
3
Podáváme s topinkami.