Salát s uzeným pstruhem a pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Pstruh uzený
  • 140 g Sýr Feta
  • 100 g Pancetta
  • 90 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 5 ks Ředkvička
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Čekanka
  • 2 hrst Potočnice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 9548.2 mg
  • Draslík 538 mg
  • Vláknina 1738.5 mg
  • Vitamín A 1738.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uzených pstruhů stáhneme kůži, odstraníme páteř a kosti. Na rozehřáté pánvi opečeme plátky pancetty dozlatova. Z vinného octa, oleje, cukru, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře ušleháme zálivku.

  • 2

    Na servírovací plochou mísu upravíme omytou potočnici, na listy rozebranou čekanku, filety pstruha rozlámané na kousky, na kostičky nakrájenou fetu, opečenou pancettu, na plátky nakrájené ředkvičky a na kolečka nakrájenou šalotku.

  • 3

    Salát zalijeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu