Salát s uzeným pstruhem a pancettou
Suroviny
- 350 g Pstruh uzený
- 140 g Sýr Feta
- 100 g Pancetta
- 90 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice dijonská
- 5 ks Ředkvička
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Čekanka
- 2 hrst Potočnice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 9548.2 mg
- Draslík 538 mg
- Vláknina 1738.5 mg
- Vitamín A 1738.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uzených pstruhů stáhneme kůži, odstraníme páteř a kosti. Na rozehřáté pánvi opečeme plátky pancetty dozlatova. Z vinného octa, oleje, cukru, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře ušleháme zálivku.
-
2
Na servírovací plochou mísu upravíme omytou potočnici, na listy rozebranou čekanku, filety pstruha rozlámané na kousky, na kostičky nakrájenou fetu, opečenou pancettu, na plátky nakrájené ředkvičky a na kolečka nakrájenou šalotku.
-
3
Salát zalijeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.