Baklažánový salát po sicilsku s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 326.8 mg
- Vláknina 6526.7 mg
- Vitamín A 6526.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baklažán omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do síta, nasolíme lžičkou soli, necháme vylouhovat hořkou šťávu. Stonky celeru a cibule nakrájíme na kolečka a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme pokrájené olivy, rajčata a kapary, povaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 10 minut a odstavíme. Mezitím propláchneme baklažán, scedíme, osušíme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatohněda. K baklažánům přidáme uvařenou směs,osolíme, opepříme, promícháme a naservírujeme v míse ozdobené snítkou petrželky. Velmi chutné na topinky nebo jako směs do těstovin.