Špagetová cihlička s houbovým ragú
Suroviny
- 60 g Cibule
- 50 g Mrkev kořen
- 300 g Špagety, Makarony
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Celer řapíkatý
- 300 g Hříbky čerstvé
- 80 g Salsa rajčatová
- 150 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 8 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 970.2 mg
- Vláknina 14697.5 mg
- Vitamín A 14697.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě „al dente", dáme je do hranaté zapékací mísy vyložené pečicím papírem, na ně položíme další papír a druhou mísu, aby se dobře stlačily. Necháme vychladnout.
-
2
Houby nakrájíme na kousky a podusíme je společně s feferonkou a nadrobno nakrájenou zeleninou. Na oleji je osmahneme dorůžova a pak restujeme 7-8 minut. Scedíme je, dáme na prkénko a nahrubo nakrájíme, dáme je znovu na pánev a přidáme rajčatovou salsu, rajčatový protlak, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut do zhoustnutí a případně ještě dochutíme.
-
3
Celá rajčata dáme s trochou oleje a neoloupaným česnekem do trouby předehřáté na 170 °C a sušíme asi 30 minut, aby byla méně vodnatá.
-
4
Těstoviny nakrájíme na kostky či kolečka a osmahneme je na teflonové pánvi mírně pomazané olejem, aby se po stranách zbarvily dozlatova a uvnitř ohřály. Podáváme je s houbovým ragú a pečenými rajčaty.