Penne s cizrnou a mořskými řasami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 11 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244.4 mg
- Vláknina 9192.3 mg
- Vitamín A 9192.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu přes noc namočíme. Vaříme ji v tlakovém hrnci se
-
2
2 bobkovými listy 50 minut.
-
3
Řasy hijiki namočíme na 10 minut do vody, natrháme je na kousky a osmahneme na pánvi s 1 stroužkem česneku a troškou olivového oleje. Přidáme cizrnu, sójovou omáčku a povaříme několik minut, aby se chuti spojily.
-
4
Těstoviny uvaříme „al dente" v mírně osolené vodě a krátce je dovaříme na pánvi s omáčkou.
-
5
Vegetariánské penne podáváme horké.