Parmy po janovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Strouhanka
  • 10 g Fenykl obecný
  • 1200 g Parmice
  • 15 g Kapary
  • 60 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Ančovička - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 1564.9 mg
  • Vláknina 5830 mg
  • Vitamín A 5830 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli, pod tekoucí vodou promyjeme kapary od soli. Omyjeme a vykostíme ančovičky. Očistíme žampiony a petržel. Všechny tyto ingredience společně nasekáme a přidáme fenyklová semínka.

  • 2

    V malé pánvi smažíme tuto směs na 2 lžících oleje 5 minut, osolíme ji, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit, přidáme spařená a oloupaná rajčata a vše asi 10 minut podusíme.

  • 3

    Oškrábeme mořským parmám šupiny, omyjeme je, vykucháme a položíme je do pekáče se zbývajícím olejem. Zalijeme je již hotovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Hotový pokrm podáváme horký v pekáči zastříknutý citronovou šťávou.

Komentáře k receptu