Parmy po janovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 28 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 160.5 mg
- Draslík 1564.9 mg
- Vláknina 5830 mg
- Vitamín A 5830 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli, pod tekoucí vodou promyjeme kapary od soli. Omyjeme a vykostíme ančovičky. Očistíme žampiony a petržel. Všechny tyto ingredience společně nasekáme a přidáme fenyklová semínka.
-
2
V malé pánvi smažíme tuto směs na 2 lžících oleje 5 minut, osolíme ji, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit, přidáme spařená a oloupaná rajčata a vše asi 10 minut podusíme.
-
3
Oškrábeme mořským parmám šupiny, omyjeme je, vykucháme a položíme je do pekáče se zbývajícím olejem. Zalijeme je již hotovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Hotový pokrm podáváme horký v pekáči zastříknutý citronovou šťávou.