Farfalle s cuketami a malými garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 23 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 128.8 mg
- Draslík 622.3 mg
- Vláknina 9522.5 mg
- Vitamín A 9522.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, jemně pokrájíme na kolečka. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a šalotku. Přidáme kolečka cuket, několik minut za občasného zamíchání smažíme. Přilijeme 2 lžíce vody a při střední teplotě 6-7 minut vaříme. Přidáme ocásky garnátů a povaříme 2-3 minuty.
-
3
Přidáme šafrán, který je rozmočený ve 3 lžících horké vody, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě 3 minuty povaříme.
-
4
V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme a promícháme se směsí cuket a garnátů v omáčce.
-
5
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.