Hovězí na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 400 g Rajčata
  • 20 g Houby sušené
  • 200 g Prosciutto sušené
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 24 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno červené
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 486.4 mg
  • Vláknina 14240.5 mg
  • Vitamín A 14240.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso lehce nakrojíme na několika místech a vložíme do řezu plátek česneku. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou rozmarýnu.

  • 2

    Prosciutto rozložíme na pracovní plochu tak, aby se překrývalo, položíme na něj připravené maso a vše zarolujeme. Balíček zpevníme provázkem, aby se nám nerozvolnil.

  • 3

    V zapékací míse rozehřejeme olej a necháme na něm maso osmahnout dozlatova, poté ho vyjmeme a dáme stranou. Na rozpáleném tuku necháme osmažit cibulku, zbytek rozmarýnu a česneku. Přidáme houby, které jsme nejprve přelili horkou vodou (slitou vodu z hub nevyléváme). Celou směs necháme chvíli povařit, poté přilijeme vodu z hub a vaříme až do jejího vyvaření. Přilijeme víno, necháme povařit, potom přidáme pokrájená rajčata. Vaříme cca 8 minut do zhoustnutí omáčky. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme do ní maso, které necháme omáčkou obalit.

  • 4

    Zapékací nádobu zakryjeme poklicí a dáme péct na 190°C. Doba pečení záleží na požadovaném výsledku. Pečeme-li 15 minut - bude maso krvavé, 20 minut - krvavé až středně propečené.

  • 5

    Pečeni po vyjmutí z trouby neodklápíme, ale necháme ještě 15 minut odstát.

Komentáře k receptu