Překvapení s lilkem a cherry rajčaty
Suroviny
- 200 g Listové těsto
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Vejce slepičí
- 12 ks Rajčata
- 2 ks Lilek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 132.9 mg
- Draslík 637.7 mg
- Vláknina 10801.6 mg
- Vitamín A 10801.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravte si dresink smícháním jemně nasekaných stroužků česneku, cukru, soli, pepře, oregana a dvěch lžic oleje.
-
2
Rozpůlená cherry rajčata rozložte řezem dolů na plech, zalijte dresinkem a pečte ve vyhřáté troubě na 130 °C 30 minut. Vyjměte a nechte zchladnout.
-
3
Teplotu trouby nastavte na 200 °C. Lilky propíchejte jehlou a nechte péct 50 minut. Vyjměte a nechte zchladnout.
-
4
Lilky vydlabejte (zbytek nepotřebujete) vydlabanou hmotu dejte do mixéru spolu s jogurtem, stroužkem česneku, vejcemi a chilli. Mixujte do hladka.
-
5
Vyválené listové těsto nakrájejte na obdélníky 5 x 10 cm. Potřete olejem a přehněte, vznikne 12 kapsiček.
-
6
Do formiček na pudink, vhodných do trouby, vymazaných olejem vložte plátky těsta, na ně navršte lilkový krém. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut.
-
7
Před podáváním ozdobte pečenými cherry rajčátky.
-
8