Krevety s cibulkou a chřestem na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1496 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1567 mg
- Bílkoviny 463 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 2100 mg
- Draslík 183.4 mg
- Vláknina 5073.8 mg
- Vitamín A 5073.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku a chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte 1 minutu. Slijte a nechte zchladnout.
-
2
Připravte si plech či grilovací misku a vložte na ní krevety, chřest a cibulku, osolte, opepřete a zakápněte olejem.
-
3
Grilujte 5 minut a otáčejte, aby vše bylo rovnoměrně ogrilované.
-
4
Zbytek oleje smíchejte v misce s citronovou šťávou a petrželkou, přidejte sůl a pepř.
-
5
Hotové krevety a zeleninu naaranžujte na talíř a přelijte dresinkem.
-
6
Podávejte s půlměsíčky citronu.