Telecí řízky se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 250 g Mozzarella
  • 140 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 8 ks Šunka dušená
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 271.5 mg
  • Draslík 779.6 mg
  • Vláknina 1595 mg
  • Vitamín A 1595 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí řízky naklepeme na tenké plátky. Máslo rozpálíme na hlubší pánvi, přidáme řízky a utřený česnek. Smažíme po obou stranách.

  • 2

    Na každý řízek položíme plátek šunky, do pánve přilijeme sherry, vývar a snítku rozmarýnu. Zakryjeme a vaříme 10 minut na mírném ohni.

  • 3

    Hotové řízky přendáme na zapékací mísu, na každý položíme plátek sýra. Šťávu z telecího masa přivedeme k varu, necháme vařit, aby se trochu vypařila.

  • 4

    Řízky dáme na gril, sýr seroztaví. Z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu, nalijeme k masu a podáváme.

Komentáře k receptu