Rajčata plněná uzenou makrelou
Suroviny
- 500 g Makrela uzená
- 150 g Okurka salátová
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 10 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 862.7 mg
- Vláknina 6094.4 mg
- Vitamín A 6094.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vršky rajčat seřízneme, vnitřek vydlabeme. Okurku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme semena, okurky nakrájíme na drobné kostičky, cibuli krájíme na jemno, petrželovou nať a kopr rozsekáme nadrobno. Uzenou rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže, maso rozdělíme na drobné kousky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
-
2
V míse promícháme olej s hořčicí, solí, pepřem, octem a bylinkami. Do zálivky vmícháme okurky, cibuli, rybu a dobře smícháme. Směsí plníme rajčata, která klademe na servírovací mísu vyloženou listy salátu.