Omeleta s uzeným masem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 300 g Vepřová uzená plec
- 150 g Čekanka
- 150 g Salát Polníček
- 300 g Šrucha zelná
- 120 ml Mléko plnotučné
- 80 ml Olej olivový
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 9 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1078 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 600 mg
- Draslík 300.9 mg
- Vláknina 3186.8 mg
- Vitamín A 3186.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 188.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polníček, šruchu a čekanku opláchneme, maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Vejce rozšleháme s mlékem.
-
2
Polníček se šruchou a čekankou vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut, poté scedíme a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a chvíli smažíme. Poté vmícháme polníček, šruchu, čekanku a kopr. Zalijeme vejci s mlékem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni smažíme zhruba pět minut. Podáváme horké.