Bramborová polévka se zelím a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 69 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 15.9 mg
- Draslík 1304.7 mg
- Vláknina 21104 mg
- Vitamín A 21104 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme na plátky, slaninu a cibuli krájíme na jemno. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a rozkrájíme na nudličky. Špagety přelomíme na menší kousky.
-
2
Brambory se zeleninou, rýží, špagetami a slaninou vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až bude vše měkké. Na závěr přidáme šafrán.