Vepřové kotlety s mladou zeleninou
Suroviny
- 80 g Hrášek
- 120 g Kedlubna
- 100 g Květák
- 80 g Máslo čerstvé
- 80 g Fazolové lusky zelené
- 800 g Vepřové kotlety
- 120 g Karotka
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 45 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 1046.7 mg
- Vláknina 7063.1 mg
- Vitamín A 7063.1 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku a kedlubny očistíme a nakrájíme na nudličky. Fazolky očistíme a překrojíme na kratší kousky, květák rozebereme na malé růžičky, pažitku nadrobno nasekáme, hrášek vyloupeme. Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
-
2
Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji. Všechnu zeleninu vložíme do vroucího vývaru a krátce povaříme. Poté přelijeme přes kotlety, přidáme máslo a na mírném plameni dusíme doměkka. Před podáváním vsypeme pažitku.