Kroupy a zelenina s řasou Hijiki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 132 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303.5 mg
- Vláknina 18020 mg
- Vitamín A 18020 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve necháme řasy nabobtnat pod tekoucí vodou.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme kroupy a polovinu řas a vaříme cca 20min.
-
3
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky a cca 3min orestujeme na rozpáleném oleji. Promícháme se zbytkem řas a ochutíme olejem. Poté zabalíme do pečicího papíru, vytvoříme balíček a pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 15min.
-
4
Uvařené kroupy slijeme, dochutíme olejem, rozdělíme na talíře a doplníme upečenou zeleninou.