Hovězí maso s olivami a rajčaty
Suroviny
- 500 g Brambory
- 10 g Petržel - nať
- 75 g Olivy černé
- 130 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Hovězí kýta
- 130 g Hrášek mražený
- 3.52 ml Olej rostlinný
- 60 ml Ocet vinný červený
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 18 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 1130.2 mg
- Vláknina 10654.2 mg
- Vitamín A 10654.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy, dáme do hrnce s osolenou vodou, fazolky opláchneme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Chilli papričku pokrájíme na jemno, pažitku nasekáme.
-
2
Vodu s bramborami uvedeme k varu, vaříme 15 minut, poté přidáme fazolky a hrášek, dovaříme do měkka. Směs slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na 15 ml rozpáleného oleje po dobu 4 minut z každé strany, osolíme, opepříme. Vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Zbylý olej, ocet hořčici, cukr a česnek smícháme dohromady. K bramborám s hráškem a fazolemi přimícháme chilli papričku, olivy, rajčata, petrželku a maso, servírujeme přelité připraveným dresinkem.