Zapékané chleby s Nivou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 413.6 mg
  • Draslík 208.1 mg
  • Vláknina 2412 mg
  • Vitamín A 2412 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky celozrnného chleba namažeme po obou stranách máslem.

  • 2

    Nivu nakrájíme na kostičky, vidličkou rozmačkáme a rozmícháme se smetanou.

  • 3

    Směs naneseme na plátky chleba. Do středu plátků položíme žloutky. Chleby rozložíme na plech a zapečeme v rozehřáté troubě, až se sýr začne rozpouštět.

  • 4

    Pokrm posypeme vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu