Tvarohový krém s broskvovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 304 mg
- Vláknina 4994.7 mg
- Vitamín A 4994.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskev spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. Čtvrtku broskve dáme stranou, zbytek rozmixujeme. V misce rozmixovanou broskev smícháme s 1 lžící citronové šťávy a práškového cukru, ochutíme skořicí a prolisujeme přes síto.
-
2
Tvaroh v míse smícháme se zbylým cukrem a citronovou šťávou, přidáme 2/3 jemně nasekaných pistácií.
-
3
Servírovací talířky posypeme lehce kakaem, na něj dáme tvarohový krém a zalijeme broskvovým pyré. Nahoru položíme plátky broskve a posypeme zbylými nasekanými pistáciemi.