Jehněčí s rajčaty a bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 400 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 2105.6 mg
  • Vláknina 17211.6 mg
  • Vitamín A 17211.6 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso z kotlety bez kosti a tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupané cibule s česnekem drobně pokrájíme. Oloupeme brambory (nejlépe červené, které se hned nerozvaří). Omyté pokrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Omytá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku s celerovou natí a libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej s vepřovým sádlem a maso osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme ho zvolna asi 8–10 minut. Pak maso osolíme (1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a smažíme do doby, až cibule zesklovatí. Pak přimícháme rajčata, rozmačkáme je trošku, přidáme brambory, sůl (1 lžičku), kmín, vývar, vše promícháme a dusíme do změknutí masa asi 35–40 minut. Občas směs promícháme. 10 minut před koncem dušení přimícháme bylinky.

  • 4

    Hotový pokrm podle chuti dosolíme, opepříme a hned servírujeme.

Komentáře k receptu