Zapékaná čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 26 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 64.8 mg
- Draslík 146.5 mg
- Vláknina 3139.8 mg
- Vitamín A 3139.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykrojíme tvrdý střed z čekanky. Poté osmahneme na másle, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme.
-
2
Vyndáme čekanky z hrnce, každou zabalíme do plátku šunky a položíme do máslem vymazaného pekáče.
-
3
Vyvaříme vývar na polovinu, vmícháme do něj mascarpone a směsí přelijeme čekanky.
-
4
Poklademe je ementálem a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby.