Graubündenský koláč
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr krupice
- 200 g Žampiony - sterilované
- 200 g Šunka schwarzwaldská
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.4 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1036 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 56 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 230.2 mg
- Draslík 1619.6 mg
- Vláknina 7824.8 mg
- Vitamín A 7824.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.
-
2
Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto.
-
3
Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut.