Kuře s klobásou v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 250 g Klobása Chorizo
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 250.8 mg
  • Vláknina 1890 mg
  • Vitamín A 1890 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku a sůl smícháme v misce, uprostřed uděláme důlek a do důlku nalijeme rozšlehané vejce.

  • 2

    Přidáme polovinu mléka a tekutinu postupně vařečkou zapracujeme do mouky.

  • 3

    Směs rozmícháme na hladkou kaši, přilijeme zbytek mléka a vodu.

  • 4

    Směs opět nahladko vymícháme, vzniklé těstíčko necháme nejméně hodinu odpočinout.

  • 5

    Zapékací misky na jednotlivé porce nebo větší zapékací misku vymažeme tukem vypečeným z masa. Kuřecí maso a klobásu nakrájíme na kousky a upravíme do misek nebo jedné větší zapékací misky.

  • 6

    Pokrm ohříváme 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom misky nebo misku vyjmeme, maso a klobásu přelijeme těstíčkem. Misky nesmějí být naplněné až po okraj, aby těsto při pečení nepřetékalo.

  • 7

    Vrátíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova. Dvířka trouby nesmíme nejméně 30 minut otevírat.

  • 8

    Pokrm podáváme horký. Můžeme jej přelít tukem vypečeným z masa.

Komentáře k receptu