Pórková polévka s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 300 g Pórek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1029 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 874.1 mg
  • Vláknina 9277 mg
  • Vitamín A 9277 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka. Brambory v hrnci zalijeme vodou a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Můžeme přidat trochu vody z brambor, aby kaše byla jemnější. Bramborovou kaši naředíme vývarem a přivedeme k varu.

  • 2

    Kolečka pórku orestujeme na másle a přidáme k vývaru i s máslem, ve kterém se restovaly. Povaříme 10 minut, dochutíme solí a pepřem. Žloutek rozkvedláme v trošce vody a za stálého míchání vlijeme do polévky. Již nevaříme.

  • 3

    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu