Artyčoky plněné hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Paprika mletá sladká
  • 1 g Sůl
  • 3 g Petržel - nať
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 30 g Sýr Gruyére
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 8 g Harissa pasta
  • 15 g Protlak rajčatový
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Artyčoky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1023 kcal
  • Sacharidy 215 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2078 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 214 g
  • Cholesterol 161.9 mg
  • Draslík 7675.9 mg
  • Vláknina 217297 mg
  • Vitamín A 217297 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 238.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěných a omytých artyčoků odstraníme srdíčko. Artyčoky poté zakapeme citronovou šťávou a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Takto připravené artyčoky přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  • 2

    Jedno ze dvou vajec uvaříme. Jakmile je vejce vařené, odstraníme z něj skořápku a spolu s petrželkou najemno nasekáme.

  • 3

    Umleté hovězí maso promícháme se strouhaným sýrem, nasekaným vejcem a petrželkou a osolíme, opepříme a pokmínujeme. Nakonec ještě promícháme se syrovým vejcem.

  • 4

    Ochucené maso rozdělíme do uvařených artyčoků. Artyčoky plněné masem vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia 40 minut.

  • 5

    Nyní připravíme omáčku. Najemno nakrájenou cibulku opečeme na oleji. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní rajský protlak, harrisu a mletou papriku. Vše nakonec dle chuti osolíme a opepříme. Celou směs vaříme na mírném plameni 5 minut.

  • 6

    Upečné artyčoky přeložíme do zapékací mísy s omáčkou a za občasného polévání vršků artyčoků dusíme ještě 45 minut.

Komentáře k receptu