Pomořanská mléčná polévka s kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 43.8 mg
  • Vláknina 2224.3 mg
  • Vitamín A 2224.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1550.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, vejce, sůl a cukr smícháme s vodou. Těstíčko musí být řídké.

  • 2

    Vanilkový lusk rozpůlíme, vložíme do mléka s kouskem citronové kůry a v hrnci přivedeme k varu.

  • 3

    Těstíčko necháváme pomalu skapávat do vařícího mléka. Vaříme asi 5 minut při mírné teplotě.

  • 4

    Mléčnou polévku posypeme cukrem, skořicí a nalijeme do čtyř talířů. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu