Kuřecí krokety se šunkou
Suroviny
- 120 g Kuřecí maso vařené
- 20 g Petržel - nať
- 4 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Strouhanka
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Šunka dušená
- 40 ml Olej rostlinný
- 40 ml Olej slunečnicový
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 57.2 mg
- Vláknina 1654.4 mg
- Vitamín A 1654.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej a postupně do něj vmícháme mouku, pozvolna za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky, nasekanou petrželku, nadrobno nakrájenou šunku, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř, důkladně promícháme a necháme pozvolna vychladnout. Přikryjeme a dáme do ledničky na 4 hodiny odležet.
-
2
Mezitím si připravíme rozšlehaná vejce a strouhanku na obalování. Kuřecí směs rozdělíme na 8 dílů, z každého vytvoříme placku, obalíme ve vejci a strouhance, dáme ještě na 30 minut do lednice uležet.
-
3
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Podáváme s tatarskou omáčkou a vhodnou přílohou.