Kuře s liškami a estragonem
Suroviny
- 1 kostka Bujón drůbeží bez tuku
- 250 g Tvaroh měkký bez tuku
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Estragon
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Kuřecí stehna
- 1 kg Lišky čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 380.7 mg
- Vláknina 372.7 mg
- Vitamín A 372.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem.
-
2
Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou snítku čerstvého estragonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna povaříme asi 25 minut.
-
3
Na pánvi osmahneme očištěné lišky spolu s nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Mírně osolíme a opepříme.
-
4
Před podáváním odstraníme z kastrolu snítku estragonu a v omáčce na mírném ohni rozmícháme měkký tvaroh. Omáčku případně dosolíme a dopepříme.
-
5
Kuřecí stehna podáváme horká s omáčkou, obložená liškami.