Kuřecí karí na ghee s kokosem
Suroviny
- 200 g Kokos
- 40 g Zázvor
- 300 g Jogurt bílý
- 20 g Koriandr
- 200 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kuřecí stehna
- 1 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
- 1 polévková lžíce Kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 36 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 214.5 mg
- Draslík 544.9 mg
- Vláknina 1585 mg
- Vitamín A 1585 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strouhaný kokos vsypeme do misky a zalijeme horkou vodou. Necháme 20 minut nabobtnat, poté scedíme přes plátno a vymačkáme do misky.
-
2
Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme pod tekoucí vodou semínek a posekáme nadrobno. Oloupeme česnek i zázvor a nakrájíme je na velmi tenké plátky.
-
3
Čtyři kuřecí stehna omyjeme a osušíme.
-
4
Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
-
5
Ve velké pánvi rozpustíme ghee. Vložíme kuřecí stehna, opečeme po všech stranách do hněda a přendáme do pekáčku. Smícháme kokosové mléko (které jsme vyrobili ze strouhaného kokosu), jogurt, Maizenu, česnek, zázvor, chilli papričky, kari koření a římský kmín, směsí zalijeme porce kuřete.
-
6
Pečeme 35 minut. Podáváme ozdobené snítkami koriandru.