Řecké kuřecí paličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bílá cibulka
  • 500 g Rajčata
  • 750 g Kuřecí stehna
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Oregano
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 155.6 mg
  • Draslík 716.2 mg
  • Vláknina 9338.1 mg
  • Vitamín A 9338.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé cibulky zalijeme vařící vodou a oloupeme, vyzrálá rajčata na špičce lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Rozsekáme čerstvé oregano a nastrouháme kůru z jednoho citronu, ostrouhaný citron nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj 8 očištěných, hodně osolených a opepřených kuřecích paliček, které osmahneme ze všech stran do zlatohněda. Poté do pánve přidáme oloupané cibulky a necháme je za stálého míchání zesklovatět. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata.

  • 3

    Do misky nalijeme horký drůbeží vývar, do něj vsypeme citronovou kůru a oregano, přidáme bobkový list, mletou skořici s rajčatovým protlakem, přilijeme víno, osolíme, opepříme, promícháme a směs vlijeme do pánve. Společně vše zvolna vaříme 20 minut.

  • 4

    Povařenou směs přendáme do zapékací mísy, odkryté pečeme 30 minut, rozdělíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami citronu.

Komentáře k receptu