Mallorské mandlové kuře pečené s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mandle
  • 600 g Brambory
  • 125 ml Víno bílé
  • 150 ml Šlehačka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1360 mg
  • Vláknina 17669 mg
  • Vitamín A 17669 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme vařící vodou a oloupeme, očištěnou cibuli s česnekem nahrubo nasekáme. Oloupeme brambory, rozkrájíme je na kostky, větší kuřecí stehna omyjeme a osušíme.

  • 2

    Olivový olej rozehřejeme ve velké hluboké litinové pánvi s ohnivzdornou rukojetí, z obou stran do zlatova opečeme kuřecí stehna. Přidáme cibuli s česnekem a brambory a zvolna 10 minut směs opékáme. Když brambory zezlátnou, přidáme mandle a lehce je opražíme.

  • 3

    K masu s bramborami poté přidáme šafrán namočený ve 2 lžících teplé vody, 1½ lžíce nasekané čerstvé majoránky a bobkový list. Zalijeme suchým bílým vínem a šlehačkou, osolíme, opepříme, promícháme.

  • 4

    Pánev následně vložíme do trouby předehřáté na 180°C, pečeme 45 minut, hotové jídlo pak rozdělíme na hluboké talíře, ozdobíme zbytkem majoránky a podáváme.

Komentáře k receptu