Ženevské frikasé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1441 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 168.3 mg
- Draslík 1010.4 mg
- Vláknina 8046.7 mg
- Vitamín A 8046.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na třetině rozpáleného másla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí stehna, polovinu prolisovaného česneku a nasekanou bazalku. Zprudka opečeme ze všech stran, zalijeme vínem a necháme dusit na mírném ohni. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě s rozmarýnem. Na další třetině másla osmažíme nakrájené hříbky a zbytek česneku, ochutíme nasekanou petrželkou a osolíme. Plátky zbylého másla vyložíme dno pekáče, poklademe kuřecím masem a houbovou směsí a navrch rozložíme brambory. Posolíme, bohatě přelijeme výpekem z kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.