Salát z celeru s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Celer bulvový
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 550 g Kuřecí stehna
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1683 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 529 mg
  • Vláknina 5809.8 mg
  • Vitamín A 5809.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče na máslo s vodou, v předehřáté troubě pečeme do měkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem (je-li třeba, přilijeme vroucí vodu). Poté maso necháme zchladnout, zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Syrový celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse zakapeme citronovou šťávou. Okurku pokrájíme na kostičky, pažitku nadrobno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, kečupem a pažitkou.

  • 2

    Do mísy k celeru přidáme kuřecí maso, přelijeme zálivkou, promícháme, necháme vychladit. Před podáváním salát poklademe osminkami rajčat.

Komentáře k receptu