Salát z celeru s kuřecím masem
Suroviny
- 400 g Celer bulvový
- 300 g Zakysaná smetana
- 550 g Kuřecí stehna
- 80 g Máslo čerstvé
- 100 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1683 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 117.8 mg
- Draslík 529 mg
- Vláknina 5809.8 mg
- Vitamín A 5809.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče na máslo s vodou, v předehřáté troubě pečeme do měkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem (je-li třeba, přilijeme vroucí vodu). Poté maso necháme zchladnout, zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Syrový celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse zakapeme citronovou šťávou. Okurku pokrájíme na kostičky, pažitku nadrobno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, kečupem a pažitkou.
-
2
Do mísy k celeru přidáme kuřecí maso, přelijeme zálivkou, promícháme, necháme vychladit. Před podáváním salát poklademe osminkami rajčat.