Kuřecí kebab s kari omáčkou
Suroviny
- 800 g Kuřecí stehna
- 8 g Sůl
- 3 g Zázvor celý
- 100 g Lilek
- 200 g Cuketa
- 200 g Paprika červená
- 50 g Kari pasta
- 5 g Cukr třtinový
- 40 ml Olej sezamový
- 40 ml Omáčka sojová světlá
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 dl Limetková šťáva
- 0.5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1412 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 763.6 mg
- Vláknina 5960 mg
- Vitamín A 5960 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.4 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostky a vložíme do nekovové mísy. Přidáme limetkovou šťávu, zázvor, sůl, arašídový olej a nasekanou chilli papričku. Všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.
-
2
Naložené maso napícháme na špejle a na grilovací pánvi opékáme ze všech stran dozlatova, průběžně potíráme marinádou.
-
3
Mezitím na pánvi osmažíme na sezamovém oleji nakrájenou cibuli a česnek doměkka, přisypeme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku a 4 minuty restujeme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme kari pastu, sojovou omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a necháme 1-2 minuty povařit.
-
4
Kebab servírujeme politý omáčkou např. s mačkanými bramborami.