Kuřecí kebab s kari omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí stehna
  • 8 g Sůl
  • 3 g Zázvor celý
  • 100 g Lilek
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Paprika červená
  • 50 g Kari pasta
  • 5 g Cukr třtinový
  • 40 ml Olej sezamový
  • 40 ml Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Limetková šťáva
  • 0.5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1412 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 763.6 mg
  • Vláknina 5960 mg
  • Vitamín A 5960 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.4 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostky a vložíme do nekovové mísy. Přidáme limetkovou šťávu, zázvor, sůl, arašídový olej a nasekanou chilli papričku. Všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.

  • 2

    Naložené maso napícháme na špejle a na grilovací pánvi opékáme ze všech stran dozlatova, průběžně potíráme marinádou.

  • 3

    Mezitím na pánvi osmažíme na sezamovém oleji nakrájenou cibuli a česnek doměkka, přisypeme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku a 4 minuty restujeme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme kari pastu, sojovou omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a necháme 1-2 minuty povařit.

  • 4

    Kebab servírujeme politý omáčkou např. s mačkanými bramborami.

Komentáře k receptu