Kuřecí stehna s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Limetková kůra
  • 20 g Máta
  • 50 g Med včelí
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Salát hlávkový
  • 50 ml Limetková šťáva
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 141.6 mg
  • Draslík 401.8 mg
  • Vláknina 340.5 mg
  • Vitamín A 340.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mátu, med a limetkovou šťávu důkladně rozmícháme v misce.

  • 2

    Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě.

  • 3

    Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části stehna musí být čirá.

  • 4

    Mezitím smícháme v misce jogurt, mátu a limetkovou kůru.

  • 5

    Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme-li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější.

Komentáře k receptu