Kuřecí stehna s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 141.6 mg
- Draslík 401.8 mg
- Vláknina 340.5 mg
- Vitamín A 340.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mátu, med a limetkovou šťávu důkladně rozmícháme v misce.
-
2
Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě.
-
3
Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části stehna musí být čirá.
-
4
Mezitím smícháme v misce jogurt, mátu a limetkovou kůru.
-
5
Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme-li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější.