Těstovinové nudle s kuřetem a hříbky
Suroviny
- 40 g Houby sušené
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Kuřecí stehna
- 350 g Těstoviny Pappardelle
- 175 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 17 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 881.5 mg
- Vláknina 10962.8 mg
- Vitamín A 10962.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na třicet minut necháme v horké vodě namočené sušené hřiby. Poté je přecedíme a vodu si odložíme na podlití. Namočené hřiby pokrájíme.
-
2
V silnostěnném kastrole smícháme rajčata, která jsme vidličkou rozmačkali a chilli papričku bez semen a pokrájenou. Směs vaříme asi půl hodiny, dokud nezhoustne. Poté přilijeme přecezený výluh z hub a dusíme další čtvrt hodiny.
-
3
Na pánvi na dvou lžících oleje pět minut restujeme kuřecí stehna zbavená kůže, vykostěná a nakrájená na nudličky. Když maso zezlátne, přisypeme pokrájené hřiby a drobně posekaný česnek a ještě asi pět minut smažíme.
-
4
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme na mísu, zakápneme zbylým olejem a necháme na teple.
-
5
Orestované maso smícháme s omáčkou z rajčat, osolíme, opepříme. Směs vmícháme do těstovin. Ihned podáváme ozdobené posekanou petrželovou natí.