Kuřecí prsa se smetanovo-česnekovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 80 g Cibulka jarní
  • 50 g Hořčice Dijonská
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 178.5 mg
  • Draslík 650.5 mg
  • Vláknina 1525.5 mg
  • Vitamín A 1525.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí, vodou, rajčatovým protlakem a octem. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Očištěná a opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme cibulky, teplou vodu a česnekovou směs. Vše promícháme a zahustíme smetanou, v které jsme rozšlehali Maizenu. Maso s omáčkou na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty. Před podáváním směs osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu