Kuřecí prsa s jemnou omáčkou
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 0.6 kg Kuřecí prsa
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 118.4 mg
- Draslík 682.6 mg
- Vláknina 2083.8 mg
- Vitamín A 2083.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
-
3
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.
-
4
Do hrnce přidáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.
-
5
Do hrnce k omáčce dáme osmažené kuřecí nudličky, promícháme a necháme prohřát.
-
6
Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 14.09.2015 14:46:03
Kuřecí prsa s jemnou omáčkou jsou vynikající variantou, kterou můžete uvařit kdykoli. Jestliže máte kuřecí maso, rozhodně tímto jídlem nepohrdnete. Jemná omáčka společně s bramborami vám jistě zachutná, stejně jako maso.
Odpovědět