Kuře na zelených paprikách s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuřecí prsa
  • 500 g Paprika zelená
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 50 g Olivy zelené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Olej rostlinný
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 926.2 mg
  • Vláknina 4383.3 mg
  • Vitamín A 4383.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí maso a opečeme ze všech stran, nakonec přidáme zelené papriky nakrájené na proužky. Přilijeme vodu a víno a vaříme zakryté necelou hodinu, dokud maso není měkké. Občas zamícháme. Těsně před dovařením přihodíme pokrájené olivy.

Komentáře k receptu