Masový nářez zapečený v těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Vepřová krkovička
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sádlo škvařené
  • 300 g Šunka dušená
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 9 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 424.1 mg
  • Draslík 464 mg
  • Vláknina 4317 mg
  • Vitamín A 4317 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, sádla, soli, másla a vody zpracujeme hladké těsto které dáme do chladu odpočinout.

  • 2

    Šunku a polovinu kuřecího masa umeleme v mlýnku na maso, vmícháme dvě rozšlehaná vejce, citr.kůru, koření, bylinky a podle potřeby sůl a pepř.

  • 3

    Zbytek masa a šunky nakrájíme na kostičky a přimícháme do směsi.

  • 4

    Formu na dort vymažeme máslem, rozválíme těsto a přendáme do formy tak aby pokrývalo dno i boky formy. Naplníme do poloviny směsí, obložíme šesti vejci, vařenými na tvrdo a zakryjeme zbytkem směsi.

  • 5

    Zbytek těsta rozválíme na menší placku, zakryjeme směs, potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed uděláme díru /aby mohla unikat pára/. Pečeme na 190°C dozlatova.

  • 6

    Podáváme vychlazené. V lednici vydrží 7 dní.

Komentáře k receptu