Kuřecí jatýrka na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 26 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 543.9 mg
- Draslík 424 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra opepříme, jen nepatrně osolíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Slaninu nakrájíme na takové plátky, abychom do nich zabalili kousky jater. Na jehlu napichujeme zabalená játra, potřeme olejem a po obou stranách pečeme na roštu. Při pečení jehly potíráme olejem.
-
3
Po upečení ihned podáváme.