Kančí řízky s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kančí kýta
  • 200 g Játra kuřecí
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 7.04 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 212.9 mg
  • Vláknina 3487.8 mg
  • Vitamín A 3487.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletým kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Maso zakapeme olejem a necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli pokrájíme na kolečka, očištěná játra rozkrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Citron krájíme na plátky, máslo na lístky.

  • 2

    Odleželé maso na mírném plameni smažíme z obou stran do zlatova. Poté řízky vyjmeme, poklademe plátky citronu, lístky másla, naskládáme do pekáče a v mírně zahřáté troubě držíme v teple.

  • 3

    Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme je.

  • 4

    Řízky podáváme s játrovou směsí a sypeme natí.

Komentáře k receptu