Kuřecí játra s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 690 mg
- Draslík 650.6 mg
- Vláknina 1959.8 mg
- Vitamín A 1959.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Kuřecí játra omyjeme studenou vodou, nakrájíme a obalíme je v mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, játra v něm prudce opečeme, vyjmeme je, vložíme do mísy a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
-
4
Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, opepříme je, osolíme, podlijeme pivem a za stálého míchání krátce povaříme.
-
5
Játra rozdělíme na servírovací talíče, polijeme šťávou s rajčaty a podáváme.