Kuřecí játra s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Olej olivový
  • 40 g Cibule
  • 15 g Cibule - nať
  • 240 g Lečo sterilované
  • 3 g Podravka
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Bazalka
  • 180 g Játra kuřecí
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 916 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 310.5 mg
  • Draslík 548.7 mg
  • Vláknina 1544 mg
  • Vitamín A 1544 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme játra, orestujeme je, přilijeme trochu vody, podusíme přibližně tři minuty, dokud se voda nevydusí. Přilijeme nakládané lečo ze sklenice, ochutíme Podravkou, bazalkou, promícháme a dodusíme. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí.

Komentáře k receptu