Rýže s kuřecími játry, rybízem a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Játra kuřecí
  • 375 g Rýže loupaná
  • 125 g Petržel - nať
  • 100 g Rybíz červený
  • 100 g Oříšky piniové
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 12 ks Šalotka
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 446.3 mg
  • Draslík 1416.1 mg
  • Vláknina 5937.5 mg
  • Vitamín A 5937.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku. Přidáme játra a chvíli smažíme.

  • 2

    Rýži propláchneme a spolu s vývarem přidáme do kastrolu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut za občasného promíchání.

  • 3

    Když je rýže měkká, vmícháme nasekanou petrželku, omytý rybíz a nakonec piniové oříšky. Podle chuti osolíme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu