Těstoviny s metým masem a játry
Suroviny
- 120 g Játra kuřecí
- 450 g Těstoviny Tagliatelle
- 90 g Pancetta
- 22 g Hovězí maso mleté
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 2 polévková lžíce Passata (drcená rajčata)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 111 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 12940.1 mg
- Draslík 233 mg
- Vláknina 9520.5 mg
- Vitamín A 9520.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny.
-
2
V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.
-
3
Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem.