Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 563.3 mg
- Vláknina 7848 mg
- Vitamín A 7848 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra očistíme a zbavíme prorostlých částí. Rovnoměrně nakrájíme na kousky.
-
2
V hluboké pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a na mírném ohni za stálého míchání restujeme do zlatohněda. Poté mandle vyjmeme a ubrouskem osušíme. Nasypeme do pánve česnek a za stálého míchání orestujeme, cca 2minuty tak, aby olej dostal česnekovou příchuť. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme maso. Smažíme cca 3minuty. Poté játra vyjmeme a rozložíme na talíř.
-
3
V pánvi osmažíme hrášek, přidáme čínské zelí a směs ještě po dobu asi 1 minuty restujeme. Zeleninu vyjmeme a přidáme k játrům.
-
4
Kukuřičnou mouku nejprve rozmícháme ve vodě, přidáme vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme provařit dokud směs nezhoustne. Musí být čirá. Na závěr přidáme ostatní ingredience a po zahřátí ihned podáváme.