Toasty Napoleon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Játra kuřecí
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 hrst Mandle plátky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 417.3 mg
  • Draslík 536.4 mg
  • Vláknina 9343.8 mg
  • Vitamín A 9343.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra orestujeme spolu s nakrájenou cibulí a slaninou, osolíme je a opepříme.

  • 2

    Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní přidáme nastrouhaný sýr, mandle, nasekanou petrželku a sůl.

  • 3

    Játra rozdělíme na plátky nasucho opečeného toastového chleba, přelijeme omáčkou a pod grilem zapečeme dozlatova.

  • 4

    Hotové toasty ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu