Toasty Napoleon
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 400 g Játra kuřecí
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 2 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 hrst Mandle plátky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Chléb toastový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 46 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 417.3 mg
- Draslík 536.4 mg
- Vláknina 9343.8 mg
- Vitamín A 9343.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra orestujeme spolu s nakrájenou cibulí a slaninou, osolíme je a opepříme.
-
2
Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní přidáme nastrouhaný sýr, mandle, nasekanou petrželku a sůl.
-
3
Játra rozdělíme na plátky nasucho opečeného toastového chleba, přelijeme omáčkou a pod grilem zapečeme dozlatova.
-
4
Hotové toasty ozdobíme snítkou petrželky.